13 Mayıs 2013 Pazartesi

BEBEK MELEKLİ TEPSİ VE BEŞİK

Herkese merhaba,
Geçen hafta bir bebek mevlütü için sipariş hazırladım. Bir tepsi ve bir de beşik. Siparişi veren hanım bu bebek melekleri pek seviyor. Pembeli melekli olsun dedi ve ortaya bunlar çıktı 

Tepside beyaz-pembe mum eskitme yaptım. İçine ise dekupaj ve 100 kat vernik uyguladım.




Beşiği de beyaz ve pembeye boyadım, puantiyeleri stencilla çalıştım. İçine dekupaj, dışına hamur kabartma uyguladım. Sprey vernikle bitirdim.







Bir kaç haftadır bloğa resim eklemek tam bir eziyete dönüştü. Sorunun neden kaynaklandığıbilmiyorum. İki resim eklemek için abartısız 30-40 dakika bekliyorum. Neden olduğunu bilen var mı??
Yazı yazmaya korkar oldum :) Cesaret edene ya da çözüm buluncaya dek hoşçakalın :) 





 
 

4 yorum:

  1. hepsi birbirinden güzel olmuş. ellerinize sağlık. 100 kat vernik nasıl uygulanıyor? boyadığım bir tepsim var. nasıl yapılacağını bilmiyorum. sprey vernik sanki yetersiz kaldı. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim. 100 kat vernik gerçekten de objeyi çok daha şık gösteriyor ve çok daha uzun seneler kullanmamızı sağlıyor. Önce tepsinize dekupaj uyguladıysanız resimlerin üzerinden aralarda kurumasını bekleyerek 2-3 kat dekupaj tutkalı ile geçin. Kuruduktan sonra sprey vernikle yine aralarda kurutarak 4-5 kat vernik atın. Bu işlemleri yapma nedenimiz dekupaj resimlerini koruma altına almak, bunları yapmazsak 100 kat verniği dökünce resim ıslanır, emekler boşa gider :(
      100 kat vernik kutusundan iki adet şişe çıkar. Biri vernik biri de sertleştiricidir. Bunları tercihen cam kavanoza (şeffaflaştığını görmek için) yavaşça dökün ve bir çubukla 3-4 dakika görüntüsü tamamen şeffaflaşıncaya kadar karıştırın. Buradaki püf nokta içinde mümkün olduğunca az hava kabarcığı oluşturmak. Çok hızlı karıştırınca çok hava kabarcığı oluyor. Sonra tepsinize yavaşça dökün, kenarlara da geldiğinden emin olun. Ancak kurumaya bırakacağınız yerde yapın ki daha sonra yerinden kıpırdatmadan bekletmek gerekiyor. Hava kabarcıkları mutlaka oluşacaktır. Bunları da bir çakmağı yakıp verniğin üzerinde hava kabarcıklarını gördüğünüz yerlerde gezdirin, hemen yokoluyor. İyi bir ışık altında yaparsanız hiç hava kabarcığı kalmaz. yerinden oynatmadan bir tam gün bekletin. Zor gibi görünüyor ama değil. Kolay gelsin, sevgiler.

      Sil
  2. bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. 100 kat vernik kutusundan çıkan iki şişe sadece bir tepsi içinmi yeterlidir? artan olursa saklayıp tekrar kullanmak mümkünmü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepsinin boyutuna göre değişir, küçük tepsiler için bir kutu yeter ama büyük tepsi için iki kutu gerekir. Karıştırıldıktan sonra donacağı için artanı saklayamazsınız. Ancak karıştırılmayan şişeleri saklayabilirsiniz. Sevgiler :)

      Sil