9 Nisan 2013 Salı

YENİ ÜRÜNLER HAZIIRR

Merhaba,
Bu hafta atölyeden çıkan ürünlere geçmeden önce iki nefis keçe yelek çalışması paylaşmak istiyorum. Yeleklerin tasarımı ve yapımı anneme ait :) Önceki yazımda yeleği yaparken fotoğrafları vardı. Merak edenler için tık tık 
O yelek bitti ve işte bu çıktı ortaya. Kendisi sipariş de alıyor, istekliler bana mail gönderebilir. Kullandığı keçeler sentetik değil, Afyon'da imal edilen gerçek yün keçedir.

Yeleği hediye ettiği arkadaşı Şehriban Hanım Gaziantep'te oturuyor. Yeleğini giyip bana mankenlik 


 Annemin kendi için yaptığı bir başka keçe yelek. Bu da ayrı güzellikte. Mankenimiz annem Hülya :)


 
 Keçelerden sonra gelelim ahşaplara... Zor transfer denilen teknikle bir tepsi yaptım. Bu "zor transfer" tanımı da tuhafıma gidiyor. Diğer çıkartma yapıştırır gibi yapılana kolay transfer denilince, normal transfer de oldu mu sana zor transfer :) Bu resim transfere güzel gitti, transfer sonrası tamamlama yaptım, kenarlara stencil çalıştım ve yağlıboya eskitmeyle bitirdim. 

 
 Bir tepsi daha var, bu güzel kuşu dekupaj tekniğiyle yapıştırdım kenarlara da puantiyeli stencil çalıştım. 


Mantar üçlüsü...

 
 Kursiyerlerden örnekler var sırada. Çalışkan arkadaşım Betül bu güzel tepsiyi yaptı. Önce boyadı sonra antik eskitmeyle eskitti, dekupajla gülleri yerleştirdikten sonra yüz kat vernikle bitirdi. Çok şık bir tepsi çıktı ortaya.


Tülay kızları için iki kutu boyadı, takılar tokalar ortalıktan kalkacak :) İlkini süsledikçe süsledi arkası bile boş kalmadı. 

Hamurla aksesuarlar kabartıldı. Puantiyeler serpiştirildi.

Ayakkabılara pırıl pırıl taşlar yapıştı. Bulsak da alsak şu ayakkabıdan dedirtti! Taşları tutmak için atölyede cımbız bulamadık, neyseki  karşı dairede kuaför var :)


Bu atölyenin bir güzelliği daha oldu bana. Ortaokuldan arkadaşım Bahar facebooktan bana mesaj yazdı, atölyen ne güzel, ben Bahçeşehir'deyim, gelebileceğim bir yerde misin diye. E ben de Bahçeşehir'deyim dedim adresi yazdım. On dakika sonra kapı çaldı, karşımda Bahar! Ne kadar mutlu oldum anlatamam, tam 23 yıl olmuş görüşmeyeli. Biz böyle birbirimizi bulunca sınıftan diğer kızlarla da plan yaptık ve geçen hafta altı kız buluştuk. Harika bir gündü. Bundan sonra her ay buluşacağız. Bakın bu da buluşmamızın anısı :) Sol baştan Bahar, Anıl, Seval, ben, Aslı ve Neslihan. Yirmiüç yıldan sonra kimse değişmemiş sohbet kaldığı yerden devam etti, çok mutlu oldum.

Bahar da başladı çalışmalara, öncelik tabi ki güzel kızının.. Bir kalemlik boyamaya başladı.


Bu güzel kalemlik hamurla kabartıldı, puantiyeler atıldı, saten kurdelayla süslendi. Çok sevimli bir şey çıktı ortaya.





 



Bu günlük de bu kadar, yeni yeni ürünler yapılıyor, en kısa zamanda onları da paylaşacağım. Hepinize sevgiler, öpücükler.
Melike 



    

6 yorum:

  1. Melike hanım,annenizin de sizlerin de Ellerinize sağlık .Yelekleri tasarımı harika olmuş.Semazen laleler..Her ikisi de çok sık.ben de acemi olarak ahşap koyuyorum.mobilya yeniliyorum.İnsan eline bir kere firca alinca bir daha bırakmıyor.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel yorumunuz için. Fırça, iğne, tornavida :) Ne olursa olsun, boş durmayıp üretince mutlu oluyoruz, bundan güzeli yok :)

      Sil
  2. Bence çok güzel özellikle de annenizin giydiği desen. Ben zaten lalelere bayılırım. Elinize sağlık. Tepsilerden sipariş verme durumu olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim. Sipariş tabi ki verebilirsiniz. siparismelikeunver@gmail.com adresinden gerekli bilgileri alabilirsiniz. Sevgilerimle

      Sil
  3. Çekilişine geç kalmışım ama bloğunu keşfettiğim iyi oldu.. Atölyene bayıldım. Artık bende takipçinim. İyi çalışmalar ve iyi yayınlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahaki çekilişe o zaman :) Beğendiğinize çok sevindim, sizin de işleriniz çok güzel. Sevgilerimle

      Sil